Heb je interesse om hier jouw banner of flyer te plaatsen? Klik dan  hier voor informatie.

 

Centaur Cheiron Tango Salon

 

CENTAUR CHEIRON IN DE MYTHOLOGIE

 

Centaur Cheiron is een figuur uit de Griekse mythologie. Cheiron werd beschouwd als de "goede centaur", die zich onderscheidde van andere centauren door zich te ontwikkelen in onder andere kennis en wijsheid van de muziek, het boogschieten en kunst.

 

Op de top van de Pilion was een school van hem. Cheiron was bevriend met Peleus en beschermde hem tegen een aanval van vijandige Centauren. Bovendien vertelde hij Peleus hoe die de liefde van Thetis kon winnen. Uit het huwelijk van Peleus en Thetis werd Achilles geboren.

 

Cheiron was beroemd om zijn kennis van de geneeskunde, die hij doorgaf aan de god Askleipios, en hij was ook een uitstekend beeldhouwer. Toen na de dood van zijn leerling Aktaion diens honden blaften en huilden van eenzaamheid, troostte de centaur hen door een beeld van hun meester te maken.

 

Hij was onsterfelijk maar toen hij door een giftige pijl van Herakles werd verwond, stond hij zijn onsterfelijkheid af aan Prometheus om van zijn pijnen te worden verlost.

 

INSPIRATIE VOOR DE NAAM CENTAUR CHEIRON

 

Zoals een beroemde Argentijnse schrijfster het verwoord heeft is de tango "Een tweekoppig monster, een beest met vier poten, loom of levendig, zo lang levend als een muzieknummer duurt en hij wordt gedood door de laatste maat van de muziek."

 

De centaur is een symbool voor twee lichamen die, zoals in een dans, één wezen met vier benen worden. Het is een zoektocht naar harmonie tussen twee aanvullende energieën. Een zoektocht naar balans tussen verstand en gevoel. Het is een strijd voor een evenwicht tussen het denken en het vertrouwen in het loslaten. De emotie in al haar verscheidenheid de ruimte te bieden tot uiting.

 

Zoals één van de grootste tangodichters, Enrique Santos Discepolo, de tango definieerde als "een trieste gedachte die wordt gedanst".

xw

Email:      info@centaurcheiron-salon.nl

Telefoon: 06-27565394